fbpx

Houten vloeren

Een houten vloer geeft karakter aan een ruimte. Elke vloer is uniek, zelfs elke plank heeft een eigen tekening. Houtsoort, structuur, afwerking en de wijze waarop een vloer gelegd wordt, bepalen de uiteindelijke uitstraling. Dat geeft hout nu juist z’n charme.

Hout geeft karakter

Een houten vloer wordt met de jaren ook mooier. De warme sfeer van hout blijft, ook na jaren van gebruik. Zeker als een vloer intensief gebruikt wordt, wat butsen heeft en doorleefd oogt. Een vloer ontwikkelt als het ware zijn eigen karakter.

Wilt u niet jaren wachten om zo’n gebruikte look te krijgen, dan hebben wij goed nieuws. In ons assortiment hebben wij diverse houten vloeren met een oude en doorleefde afwerking. Ook kunnen wij uw bestaande houten vloer met speciale bewerkingen deze uitstraling geven. Hoe we dat doen, vertellen we u graag.

Wilt u niet jaren wachten om zo’n gebruikte look te krijgen, dan hebben wij goed nieuws. In ons assortiment hebben wij diverse houten vloeren met een oude en doorleefde afwerking. Ook kunnen wij uw bestaande houten vloer met speciale bewerkingen deze uitstraling geven. Hoe we dat doen, vertellen we u graag.

Vloerverwarming en een houten vloer?

Kan er vloerverwarming onder een houten vloer? Deze vraag krijgen wij regelmatig en het antwoord is ja, dat kan prima samen. Meer weten over welke houten vloeren geschikt zijn en de voordelen van vloerverwarming? Lees verder.

Volop keus, voor elk interieur

Een houten vloer kan gelegd worden in rechte banen. Maar een visgraat vloer, Hongaarse Punt patroonvloer of klassieke Versailles patroonvloer is zeker het overwegen waard. Een band of bies? Het kan allemaal. Een patroon geeft uw vloer nóg meer karakter. De dynamiek die een patroonvloer aan een ruimte geeft, is absoluut bijzonder. Bij het leggen van uw houten vloer besteden we veel zorg aan de details die uw vloer helemaal af maken en perfect laten passen in uw woning.

Met zoveel te kiezen, helpt Rotinka Parket u graag om door de bomen het bos te zien. In onze showroom kunnen we u op afspraak heel veel houten vloeren laten zien en helpen met het maken van de juiste keuze. Daarna komen we bij u thuis om de vloer in te meten.

Waarom een houten vloer?

Waarom zou u kiezen voor een houten vloer? Rotinka Parket zet voor u de belangrijkste voordelen op een rij.

Duurzaam
De vloer is duurzaam, slijtvast en gaat lang (tot wel 40 jaar) mee, mits goed onderhouden. Dit maakt een houten vloer een goede investering voor de toekomst. Bent u na 10 jaar uitgekeken op uw houten vloer? Na een stofvrije schuurbeurt is uw vloer klaar voor een nieuwe look.

Tijdloos
Doordat houten vloeren zo lang mee gaan, hebben ze ook een tijdloos karakter. Een houten vloer past in elk interieur, van klassiek tot aan modern en strak. Met ons uitgebreide aanbod aan verschillende houtsoorten, kleuren en legpatronen vindt u altijd de juiste vloer bij uw interieur.

Gezellige en knusse sfeer
Een houten vloer geeft uw ruimte sfeer. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft een warme en authentieke uitstraling. Het maakt uw huis prettig om in te wonen en te leven.

Makkelijk te onderhouden
Houten vloeren zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het juiste onderhoud voorkomt onnodige slijtage. Hout kan wel gevoelig zijn voor vocht.

Eco-vriendelijk
Houten vloeren zijn eco-vriendelijker dan bijvoorbeeld een tapijt, doordat het een natuurlijk materiaal is. Het productieproces van houten vloerdelen is vaak minder milieubelastend. Wist u bijvoorbeeld dat voor elke eik die gekapt wordt, er twee nieuwe worden geplant?

Interesse? Vraag het Roel!