fbpx

Stofvrij schuren

Het stofvrij schuren van een houten vloer is een specialistisch karwei. Goede apparatuur en de persoon die het uitvoert zijn daarbij essentieel. Voor reparaties, schuren en afwerken bent u bij Rotinka Parket aan het juiste adres. Onze kennis van de verschillende materialen en houtsoorten staat garant voor een mooi eindresultaat en stofvrij schuren zorg voor minder rommel in huis.

Onderhoud

Onderhoud is behoud! Gebrekkig onderhoud geeft onnodige slijtage en dat is natuurlijk zonde. Goed onderhoud betekent regelmatig stofzuigen en dweilen met bijpassende zeep. Het schoonmaakmiddel voor regelmatige reiniging dient afgestemd te zijn op de afwerking van de vloer: lak, olie of wax.

Rotinka Parket heeft verschillende producten om een houten vloer schoon te maken, schoon te houden en hem te beschermen tegen vocht en vuil. Wij adviseren u graag! Het aanbrengen van onderhoudsolie vinden mensen vaak een heel gedoe. Wij kunnen dit voor u doen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vloer stofvrij schuren ?

Is de vloer toe aan een schuurbeurt? Laat dan de vloer stofvrij schuren. Stof is namelijk slecht is voor je gezondheid en het maakt rommel in het hele huis. Stofvrij schuren doet Rotinka Parket met speciale machines die het stof opvangen. Zo werken we schoon en efficiënt.

Afwerken

Met oliën op kleur, lakken op kleur, groeven frezen en borstelen worden houten vloeren afgewerkt. Elke afwerking heeft een ander effect en voor- en nadelen.

Oliën op kleur

Een whitewash, greywash of andere kleur wordt meestal met een olie aangebracht. Een voordelige afwerking met een mooie matte uitstraling.

Lakken op kleur

Een colorwash geeft kleur, is gemakkelijk in onderhoud en overlakbaar. Zowel een matte als meer glanzende uitstraling zijn hier mogelijk.

Borstelen of groeven frezen geeft uw vloer een extra dimensie.

Voordat wij komen…

Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat uw vloer helemaal leeg is. Kunt u uw meubels binnenshuis niet kwijt, dan bieden wij diverse mogelijkheden. Wij zorgen dat uw meubels verplaatst worden of tijdelijk elders worden opgeslagen. Soms is het ook mogelijk om uw vloer in twee delen op te knappen.

Voor dit soort opdrachten is het niet nodig om onze showroom te bezoeken. U kunt immers de vloer niet meenemen! Wij komen hiervoor geheel vrijblijvend langs en nemen eventueel kleurstalen mee!