fbpx

Onze tips voor uw vloer

Rotinka Parket ‘legt uw houten vloeren ook graag goed uit’. Dus delen we onze tips en nieuws met u. Met hout & passie en ter informatie en inspiratie!

Vloerverwarming en een houten vloer?

U komt thuis en doet uw schoenen uit na een dag werken en wat is het dan lekker dat de vloer warm en behaaglijk aanvoelt. Wist u dat een houten vloer gemakkelijk combineert met vloerverwarming? De voordelen en welke soorten vloeren geschikt zijn, leggen we graag uit.

Voordelen van een houten vloer met vloerverwarming

Een houten vloer brengt sfeer in huis en geeft de ruimte karakter. Met vloerverwarming komen daar warme voeten bij. Nog een extra voordeel is dat er met vloerverwarming geen radiatoren nodig zijn en u dus meer ruimte krijgt. En geef toe, het staat een stuk mooier. Wat betreft energieverbruik valt het ook mee.

Olie of lak?

De afwerking van uw houten vloer geeft uw vloer de uitstraling die u wilt. De juiste keuze is dus heel belangrijk en daarbij helpen wij u natuurlijk. Lak, olie of hardwaxolie: alles is mogelijk. Elke afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Fijn om te weten.

De voors en tegens van oliën

• Geeft een natuurlijk uiterlijk
• Biedt veel kleurkeuzes
• Beschadigingen zijn plaatselijk bij te werken
• Voordeliger dan lak

De voors en tegens van lak

• Harder en biedt de beste bescherming tegen vuil en schade
• Onderhoudsarm
• Beschadigingen niet plaatselijk te herstellen

Vertel ons welke uitstraling u wenst en wij adviseren u de optimale afwerking.

Vlekken: voorkomen en verwijderen

Uw nieuwe houten vloer wilt u zo lang mogelijk schoon en mooi houden. Logisch, maar in een huis wordt nu eenmaal geleefd en een ongelukje is zo gebeurd. Vlekken zijn dus nooit leuk, maar u kunt er wel wat aan doen. Ze voorkomen en verwijderen. Klaar voor wat tips?

Voorzorgsmaatregelen

Bezem elke week met een zachte bezem en leg een mat neer bij de ingang. Daarmee houdt u het eerste en ergste vuil buiten. Ook raden wij u aan van tijd tot tijd te dweilen met het juiste schoonmaakmiddel. Dit geeft vlekken en vlekvorming minder kans.

Interesse? Vraag het Roel!

3 + 3 = ?