fbpx

Urinevlekken van huisdieren

Vlekken en urinevlekken zijn bijna niet te voorkomen, zeker niet met huisdieren in huis op een houten vloer.  Tegenwoordig zijn veel vloeren behandeld met lichte oliën, zoals wit en licht grijs. Super mooi! En zeker helemaal van nu, maar deze zijn natuurlijk wel extra besmettelijk.

Hoe verwijder je urinevlekken van huisdieren op uw houten vloer?

Direct verwijderen. Bij latere ontdekking intensief reinigen of schuren. Bij langdurige blootstelling is de vlek niet meer weg te schuren.

De meest voorkomende vloeren zijn eiken geoliede vloeren. In deze houten vloeren zit een stofje genaamd looizuur/ tannine. Dit stofje is de grootste oorzaak van problemen met huisdieren en houten vloeren. Deze stoffen reageren als ze in aanraking komen met vocht en tasten het hout aan waardoor dit verkleurd! Dat is vooral het geval bij bijvoorbeeld braaksel en urine.

Tips

  • Ruim ‘ongelukjes’ van uw huisdier zo snel mogelijk op.
  • Leg altijd iets onder de drinkbak, om te voorkomen dat er water op de vloer knoeit.
  • Verwijder eventueel tijdelijk vloerkleden op de houten vloer bij niet zindelijke dieren. Op die manier ziet u gemakkelijk dat er een ongelukje gebeurd is en kun je dit op tijd opruimen. Urine op een vloerkleed kan lang nat blijven en vlekken veroorzaken die u pas ziet als je ooit het kleed weggehaald.
  • Zorg voor een degelijke deurmat. Dat voorkomt inlopen van zand en vuil.
  • Droog de pootjes van je huisdier goed af na het wandelen
  • Stofzuig regelmatig om zand en vuil dat aan de pootjes van de huisdieren naar binnenkomt, te verwijderen. Zand werkt als schuurpapier en daardoor slijt de vloer sneller.
  • Volg de onderhoudsprotocollen die bij uw vloer horen, om de olie en/of hard wax laag intact te houden.U kunt altijd bij ons langskomen in de winkel, dan geven wij u passend advies. Rotinka Parket verkoopt onderhoudsmiddelen, biedt onderhoudsbeurten aan, en in uiterste gevallen kunnen wij de beschadigde delen van uw vloer vervangen

Interesse? Vraag het Roel!

1 + 0 = ?