Tips

Je komt thuis en doet je schoenen uit na een dag werken en wat is het dan lekker dat je vloer warm en behaaglijk aanvoelt. Wist u dat een houten vloer gemakkelijk combineert met vloerverwarming? De voordelen en welke soorten vloeren geschikt zijn, leggen we graag uit.

Voordelen van een houten vloer met vloerverwarming
Een houten vloer brengt sfeer in huis en geeft de ruimte karakter. Met vloerverwarming komen daar warme voeten bij. Nog een extra voordeel is dat je met vloerverwarming geen radiatoren nodig hebt en dus meer ruimte krijgt. En geef toe, het staat een stuk mooier. Wat betreft energieverbruik valt het ook mee.

Onder elke houten vloer? 
Nee, dat niet. Onder een massief houten vloer duurt de warmte afgifte langer en verbruikt u meer energie. Een houten vloer moet dus zo dun mogelijk zijn, dan is de Rc-waarde (= warmteweerstand) laag. Een eiken vloer heeft zo’n lage Rc-waarde en is prima te combineren met vloerverwarming. Er valt nog veel meer te vertellen over vloerverwarming onder houten vloeren. Niet elke houtsoort is optimaal geschikt voor vloerverwarming. Wij geven u altijd advies op maat bij het maken van een keuze.